HEMEN BAŞVUR BAŞVUR

Ses Düzenleri & Tonmaister

- Müzik Dünyasının Aradığı Tonmaister Sen'sin-

Teknik adam olmak tercüman olmaya benzer, müzisyeni doğru anlamak ve teknik ortama en iyi şekilde aktarmak sanatıdır. Eğer müzisyenle dinleyicinin arasında bu tercümeyi yapmakla görevli kişi konuşmaları kendi fikirleri ve damak tadıyla harmanlar ve yorumlar ekleyerek teknik ortama aktarırsa bu artık müzisyenin değil teknik adamın albümü olur.

Eğitimler için hafta sonu 2 gün 6,şar saat veya hafta içi akşam 4 gün 19'dan sonra 3'şer saat'lik dönemlerden biri seçilerek dahil olunan eğitim toplam 4 ay ve 192 saat'tir. Program iİlgili alanda meslek icra eden, teknik personel için özel olarak hazırlanmıştır. Canlı performans için ses ve ışık sistemleri, asma aparatları, ses, dinleyiciye, müzisyene, yayına ve kayıda ,dengeli ve planlandığı gibi ulaştırılması Sağlık ve güvenlik kuralları, sistem tasarımı ve montajı, dijital audio prensipleri, yazılımlar ve dijital masalar, canlı kayıt teknikleri, mikrofonlama ve ses işlemcileri, ses fiziği, ses seviyeleri ve algı, elektrik üretim kaynakları, kablolama, topraklama ana eğitim konularıdır.

Kısa zamanda yoğunlaştırılmış Pratik bir eğitim almak istiyorsanız, Ses Düzenleri iş tabanlı eğitim programı sizin için en uygun programdır. Haftada 12 saat ağırlığında uygulamalı 4 tam unite dersiyle size mesleğinize panaromik bir bakış açısı kazandıracak.

David Ward (Director APRS), Phil Harding (Director MPG) gibi bir çok endüstri profesyonelinin hazırladığı bu eğitimle müzik endustrisinde nasıl yükseleceğinizi öğrenebilir, müzik üretimi, stüdyo kayıt teknikleri, miks, mastering ve konser sistem yönetimi alanlarında eksper olabilirsiniz. Sınıf kontenjanı sınırlı olup eğitim boyunca bilgisayar laboratuarlarında her bir katılımcıya machintosh bilgisayar,ses kartı, midi klavye ve kulaklık sağlanacak, studyo kayıt desleri studyolarında Neve Genesys, Adam monitörler eşliğinde, Konser sistemleri dersleri kurulu venu sistemi üzerinde yapılacaktır. Yanısıra kayıt ve konser sistemleri uygulamalarına profesyonel bir müzik grubu derslere eşlik edecektir.

Bu programa dahil olan öğrencilerin alacağı dersler

Ses düzenleri eğitimi, akustik, studyo mühendisliği, konser sistemleri ve müzik üretimi ile ilgili ileri teknikleri kapsar. Teknik personelin, işlerinden ayrılmak zorunda olmadan eğitim alabilmeleri için özel olarak tasarlanmıştır.

Hızlandırılmış eğitimin sonunda başarılı olan öğrenciler MEB Ses düzenleri/Tonmayster belgesi yanısıra Edexcel sistemine kayıt olup gerekli uygulamaları yapmaları halinde Edexcel (HNQ) 4.seviyede ses kayıt ve mühendisliği sertifikasını almaya hak kazanırlar.

Program bazı temel dersleri içermez bu derslerin içeriklerini daha önceki iş deneyimleri veya eğitimleri sayesinde kavramış katılımcılara akademik bir taban ve üst düzey bir tecrübe kazandırarak endüstrideki yerini sağlamlaştırmak için hazırlanmıştır. Bu seviyedeki bir eğitim, teknik ve profesyonel çalışanlarla, diğer çalışanları yöneten katılımcıların uzmanlık bilgilerini geliştirmek için uygundur.

Eğitimin ülke sınırları dahilindeki entegrasyonu Milli Eğitim Bakanlığı, uluslar arası sertifika ve akreditasyon düzenlemeleri “APRS” Meslek standartları kurumununda onayladığı “Edexcel” aracılığı ile yapılmıştır.

Ses Fiziği/ Akustik – Süden PAMİR

Temel ses bilimini, öğrencilerin kendi müzikal uygulamalarında keşfetmelerini sağlayarak, performans alanlarının akustik özelliklerini Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin akustik özellikleri üzerinden işlenecek olan ders, Türkiye'nin ilk ses mühendislerinden, Bilkent Üniversitesi, Akademi İstanbul Müzik Teknolojisi, 'nin kurucusu, bir çok uluslararası projeye teknik sorumlu ve danışman olarak imza atarak, birçok büyük stüdyoda kuruluş aşamasından yönetici mühendisliğe kadar görev alan ve Helge Jörns, Andy Munro, David Österberg, Matias Tegner, Tilman Jörns, gibi birçok duayenle çalışmış Süden Pamir'in eşliğinde devam edecek.

Digital Audi Prodüksiyon – Savaş CEYHAN

Öğrencilerin çeşitli ortamlar için ses ve görüntü kombinasyon becerileri ile post prodüksiyon kayıt ve düzenleme tekniklerini, ders içerisinde hazırlayacakları real işler üzerinde geliştirerek sektöre hazırlanmalarını uygulamalı olarak gösterecek bu ders; Audiocreative firmasının sahibi, bir çok reklam ve dizi müziğinin yaratıcısı Savaş Ceyhan'ın bilgi ve tecrübesi ışığında gerçekleşecektir.

Film ve Tv için Kompozisyon - Ersen KUTLUK

Değişik medya ortamları için (özellikle film ve televizyon) bir müzikal kompozisyon yaratmak için gerekli geleneksel ve güncel bilginin öğrenci tarafından anlaşılmasını sağlamaktır, kompozisyon ve senkronizasyonun nasıl yapıldığını ve sinema ile broadcast endüstrisi için prodüksiyon sürecini ve bu süreç içerisinde bestecisinin rolü incelenecek.

Konser Sistemleri Özellikleri ve Operasyonları – Oben FISTIKOĞLU

Orta ve büyük ölçekli mekanlardaki ses sistemlerini yönetebilmek için gerekli olan teoriyi ve ekipman bilgisini anlamaya yönelik olan bu ders ,Social İnclusion Band konserleri ışığında uygulamalı olarak yurt içi ve yurt dışında bir çok konser salonu,otel ve kuruluşa teknik danışmanlık yapan, Yerli ve yabancı birçok müzik topluluğu,sanatçı ve gösteri ile birlikte ses mühendisi ve prodüksiyon menajeri olarak çalışarak başarılı işlere imza atan Oben Fıstıkoğlu'nun tecrübesi ile gerçekleşecek.

Mikrofonlama Teknikleri – Süden PAMİR

Tonmaisterlik eğitiminde müzisyenlerle stüdyomuzda özel mikrofonlama tekniklerini öğrenecek, dijital audio laboratuvarlarımızda sound üretecek, film ve televizyon projelerinde çalışırken edit yapma becerini geliştireceksin, video ve oyunlarının efektlerini mikslerken ekranın arkasına geçecek, stüdyo projelerinde çalışırken analog ve dijital sistemleri kullanmakta becerikli hale gelecek, sektörün farklı çehrelerini tanıma fırsatı elde ederken, eğitimin sana sağladığı olanaklar sayesinde ellerinin kontrol edebileceği becerileri geliştireceksin.

Canlı Ses Sistemleri Özellikleri ve Operasyonları – Oben FISTIKOĞLU

Orta ve büyük ölçekli mekanlardaki ses sistemlerini yönetebilmek için gerekli olan teoriyi ve ekipman bilgisini anlamaya yönelik olan bu ders ,Social İnclusion Band konserleri ışığında uygulamalı olarak yurt içi ve yurt dışında bir çok konser salonu,otel ve kuruluşa teknik danışmanlık yapan, Yerli ve yabancı birçok müzik topluluğu,sanatçı ve gösteri ile birlikte ses mühendisi ve prodüksiyon menajeri olarak çalışarak başarılı işlere imza atan Oben Fıstıkoğlu'nun tecrübesi ile gerçekleşecek.

Müzik Stüdyo Prodüksiyonu – Efe DEMİRYOĞURAN

Profesyonel standartlarda bir albüm prodüksiyonu oluşturmak için gerekli tekniği, pratik bilgi ile harmanlayarak, Seferad, Natalia, Nez, Raga Oktay, Ezginin Günlüğü , Barış Akarsu, Yıldız Tilbe, gibi birçok ünlü sanatçının kayıt prodüktörü, Efe Demiryoğuran eşliğinde Harem sound için canlı bir albüm prodüksiyonu oluşturuyoruz.

Mastering - Cüneyt YAMANER

Mastering mühendislerinin ve mastering stüdyolarının sektör içerisindeki görevleri ve tanımları ile öğrenciye mastering için gerekli olan kritik dinlemenin nasıl yapılması gerektiği, nasıl problem tespiti yapması ve çözüm üretmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterilen bu derste, birçok albümde prodüktör ve aranjör olarak yer alması dışında mastering çalışmaları ile de sektörde adından sıkça söz ettiren Cüneyt Yamaner, albüm masteringi ve basım aşamalarının nasıl gerçekleştiği yönünde öğrencilere yol gösterecek.

Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyonu ve Kompozisyonu – Serhan ŞOLCUM

Günümüzde müzik prodüksiyonunun modern bilgisayarlara girmesi ile müzik programları ve cihazlarını ses sentezleme - işlemleme konularında etkin bir şekilde kullanarak kompozisyon ve aranje teknikleri üzerinde uygulanması amaçlanan ders, Gökhan Türkmen, Alex gibi sanatçılarla konser ve stüdyo mühendisi olarak çalışmasının dışında, prodüktörlük ve müzik direktörlüğüde yapan Serhan Şolcum tarafından gerçekleştirilecektir.

Yaratıcı Sanatlarda Hazırlık - Bahar ÖSKEN

Öğrencilerin yaratıcı sanatlarda iş geliştirebilmesi için temel ve hazırlayıcı fikirleri pratik bir çerçevede işlemesini sağlayacak olan bu ders, birçok uluslararası projeye teknik sorumlu olarak imza atan Cen Ajansın deneyimli stratejisti Bahar Ösken tarafından yürütülecek, gerçekleştirilmiş projeler esas tutularak işlenecektir.

Araştırma Teknikleri - Prof. Dr. Gönenç ARIN

Bu ünite ile bir performans projesinin hazırlanması için gerekli olan araştırmanın nasıl yapılması gerektiği konusunu ile akademik araştırmaların nasıl yapılması ve tamamlanması gerektiği konuları, ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu Prof. Dr. Gönenç Arın tarafından işlenecektir.

Stüdyo Kayıt ve Mühendisliği - Süden PAMİR

Öğrencilerin pratik ve teorik olan stüdyo kayıt bilgilerinin gelişimini,ekipman ve kayıt seansının efektif planlaması ile ses kalitesini etkileyen faktörlerde dahil olmak üzere inceleyecek bu ders, kurucusu ve ses mühendisi Süden Pamir eşliğinde işlenecektir.

Audio Post Prodüksiyon – Gürhan BERKEL

Öğrencilerin çeşitli ortamlar için ses ve görüntü kombinasyon becerileri ile post prodüksiyon kayıt ve düzenleme tekniklerini, ders içerisinde hazırlayacakları gerçek işler üzerinde geliştirerek sektöre hazırlanmalarını uygulamalı olarak gösterecek bu ders; Post Ofis firmasının mühendisi, bir çok reklam sesi ve Efektinin yaratıcısı Gürhan Berkel'in bilgi ve tecrübesi ışığında gerçekleşecektir.

Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyon Teknikleri – Eray ÖZAY

Bir müzik prodüksiyonu içinde bulunan kişiler ve görevleri, müzik prodüksiyonu için gerekli olan ekipman ve teknik bilgileri ve standartlaşmış ses işleme konularını detaylı olarak içerir. Müzik prodüksiyonunun değişik aşamaları ve elementleri değişik dijital bilgi ve yaklaşımlara sahip olmayı gerektirir. de bir dijital editörün çeşitli ihtiyaçlarını ilk elden uygulamayı tecrube edeceksiniz böylece bu derece önemli prodüksiyon dünyasında rol almaya hazır olacaksınız..

Müzik Sosyolojisi – Orhan KAHYAOĞLUY

Geçmişten günümüze popüler ve salt müzik kültürlerinin gelişimi, müzisyenlerin içinde bulunduğu kültürel ortamlarla etkileşimleri ile çapraz kültürel bağlamda müziğin küreselleşmesinin etkilerini anlayabilmeyi amaçladığımız bu ders içeriği; Çeyrek yüzyılı aşkın bir süredir, popüler müziğin birçok dalında yazı ve kitapları olan müzik tarihçisi ve TV programcısı olarak tanıdığımız Orhan Kahyaoğlu eşliğinde sürdürülecektir.

Top

Eğitmenlerimiz

Süden Pamir (Okul Kurucusu - Ses Mühendisi)
Prof. Dr. Gönenç Arın (Eğitmen)
Prof. Mehmet Bayhan (Eğitmen-Fotoğraf)
Efe Demiryoğuran (Eğitmen-Ses Mühendisi)
Kıvanç K (Eğitmen-Prodüktör-Kompozitör)
Cüneyt Yamaner (Eğitmen-Kompozitör-Prodüktör)
Oben Fıstıkoğlu (Eğitmen-Ses Mühendisi)
Ersin ALOK (Eğitmen- Kamera ve Işık Teknikleri)
Çağan Tunalı (Eğitmen-Ses Mühendisi)
Erdem Tunalı (Eğitmen-Sound Designer)
Ahmet Vefik Aris (Eğitmen-Ses Mühendisi)
Ersen Kutluk (Kompozitör- Ses tasarımcısı-Prodüktör-Eğitmen)

Sayfalar:   | 1 |    2

Eğitmenlerimiz

Eray Özay (Eğitmen-Ses Mühendisi)
Özen Çeliktemel (Eğitmen-Ses Mühendisi)
Hadi Elazzı (Eğitmen-Menajer)
Ahmet Gürbüz (Eğitmen-Ses Mühendisi)
Aşkın Sağıroğlu (Eğitmen-Görüntü Yönetmeni)
Ali Pınar (Eğitmen-Medya Yönetimi)
Ufuk Çelik (Yönetmen, Motion Graphics and Compositing)
Mustafa Uğur Yağcıoğlu (Eğitmen-Yönetmen)
Engin Öztürk (Eğitmen-Kurgu)
Dilek Keser (RTV Proje Realizasyonu)
Hakan K (Eğitmen-Oyuncu)
Ulaş Güneş Kaçargil (Yapımcı, Yönetmen, Senarist, Kompozitör)

Sayfalar:   1    | 2 |

Sıkça Sorulan Sorular

Okula giriş için herhangi bir sınav yapılıyor mu?

Dikkat, algı hızı, karar yeteneği ve algı tipi ile kişinin yaşamı süresince geliştirdiği özelliklerinin, mesleğe uygun kriterlerde olup olmadığını sınayan dört aşamalı bir sınav sistemi ile öğrenci okula kabul edilir.

Eğitim ve sınav sistemi nasıl?

Tam zamanlı eğitimin her yılı , haftada 20 saat teknik 24 saat pratik ders ile 24 hafta 600 saatte, yarı zamanlı programda ise cumartesi günleri, günde 8 saat, toplam 28 hafta 600 saatte tamamlanır. Program, yıl sonunda yapılacak 100 soruluk test usulü sınav, yıl boyunca hazırlanacak 20 adet pratik egzersiz, bitirme projesi olacak bir performans ve sene içi yapılan ara sınavlar ile % 75’lik bir barajı aşan öğrenciyi ikinci bölüme hazırlar.

Sayfalar: | 1 |    2    3    4

Sıkça Sorulan Sorular

Okula kayıtlar hangi tarihlerde yapılıyor?

Yeni dönem kayıtları Haziran ayında başlar, Kasım itibariyle sona erer. Bölüm kayıtları kontenjana bağlı olduğu için sınıflar kayıt süresi bitmeden dolabilir.

Eğitimini verdiğiniz alanlara yatkın öğrenciler kimlerden eğitim alacak?

Eğitmen listemiz için lütfen tıklayınız...

Sayfalar:   1    | 2 |    3    4

Sıkça Sorulan Sorular

2 yıl sonunda mezun olanlar hangi alanlarda çalışabiliyorlar?

Şu anda verdiğimiz uluslararası geçerli HND 5 diplomaları Sound production, Sound engineering, Photo imaging ve Moving image yani Sound Prodüksiyonu, Ses mühendisliği, fotoğraf tasarımı ve hareketli imaj ile film yapımı diplomalarıdır. Böylece öğrencilerimiz Stüdyo, plak şirketleri, organizasyonlar, müzisyenlerin teknik eleman ihtiyaçları, konser organizasyonları, TV kanalları, Radyolar, Film Yapım Şirketleri, Distribütör şirketler, Platolarda , Canlı ses tasarımı/kurumu/işletimi, stüdyo tasarımı, Stüdyo ses kaydı/montajı, miksaj/ efektlendirme, mastering, mekân akustik tasarımı, ses tasarımı, görüntü için ses/müzik tasarımı, foley, düzenleme, beste, orkestrasyon, müzik performans, müzik işletmeciliği, prodüktörlük, montaj, kamera operatörlüğü, senaristlik, yönetmenlik, animatörlük, fotoğrafçılık gibi görevler almaktadırlar.

Sayfalar:   1    2    | 3 |    4

Sıkça Sorulan Sorular

Bu sektörde alaylı da çok, okullu da. ’den mezun olanlar her iki vasfa da sahip olabilecek mi?

Bugüne kadar 500'ü aşkın öğrenci, eğitmenlerimizden bu eğitimi almış, mezunlarımız piyasada kendini ispat etmiştir. Eğitim uluslararası yüksek eğitim kurumları tarafından kabul gören 5.seviyede kredilendirilmiştir. Uygulama odaklı eğitim öğrenciye eğitimi sırasında piyasa deneyimi ve ardından sektöre hazır şekilde mezuniyet ve iş olanakları sunmakta işe yerleştirilen ve başarılı olan öğrenci oranı %90 dır.

Bölümleri belirlerken neyi göz önünde bulundurdunuz?

Biz iletişimi odak kabul ederek teknoloji ve sanatta mükemmeliyet ilkesinden yola çıktık. Mevcut bölümlerimizin dışında yakında bünyemizde bu tanıma uyan ve Türkiye'nin ilklerini oluşturan başka bölümlerde bulacaksınız.

Sayfalar:   1    2    3    | 4 |

Mezunlardan Yorumlar

Yetkin Omaç - HPD Ses Mühendisi

Bir şekilde çözemediğim, tecrübe ile edinilmeyecek ya da edinilse bile çok uzun seneler alacak önemli eksiklerimi eğitimimle kapattım. Bu anlamda sadece alaylı bir adamken işin eğitimini almış bir adama dönüşmek güzel ve önemli bir fark yarattı çalışmalarımda. Bundan Birkaç sene önce böyle bir şey deneseydim sonuç kesinlikle böyle olmazdı.

Neslihan ENGİN - Müzisyen

Eğitim almadan sanırım bu kadar hızlı ilerleyemezdim. Bundan sonra çeşitli amaçlar için müzik üretmeye devam edeceğim (umarım home studio’mu daha iyi bir hale getirebilirim ) Kendi şarkılarımı daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaştırmak için daha çok konser verip, uzun vadede onları yayınlamayı planlıyorum.

Sayfalar:   | 1 |    2    3    4

Mezunlardan Yorumlar

Serhat Deniz - HPD Ses Mühendisi

Eğitim tercihi anlamında piyasadaki basit kurslar yerine gerek teknoloji gerekse tecrübeli eğitim kadrosundan dolayı GSITM’i seçmem hayatımda yaptığım en iyi şey oldu.

Efe Demiryoğuran - HPD Ses Mühendisi

Aslında zaman içinde gördüm okulun faydasını. Okul bilgileriyle işe dönüşürken edinilen bilgiyi uyarlamam zaman aldı. Ama okulda öğretilenler sayesinde, hiçbir şey bilmeyen birinin 10 yılda edineceği deneyimi ben 2 yılda tamamladım, okulun bu açıdan önemi çok büyük.

Sayfalar:   1    | 2 |    3    4

Mezunlardan Yorumlar

Murat Yelken - Ses Mühendisi

Kademeli ve sistemli bir şekilde ilerlemeniz ve bilgileri sindirmeniz için okul şart. Forumlarda yapılan bilgi paylaşımları da önemli. Ama konuya tam hakim olmayıp buralardan fikir sahibi olmaya çalışanlar, kimin, neyi, ne kadar doğru söylediğini anlayamıyor. Profesyonel kişilerin daha fazla faydası oluyor. Yani internetten okuyup da ses mühendisi olamazsınız.

Tufan Sökmen - HPD Ses Mühendisi

Deneme yanılma yöntemiyle 10 yılda öğrenebileceğinizden fazlasını, iki yıl içerisinde teorik olarak öğreniyorsunuz. Piyasada bu işin okulu olamayacağına dair güçlü bir inanç vardı. Arayışımın sonunda Akademi İstanbul (şimdiki adıyla Galatasaray İTM) ses mühendisliği diploma programına katıldım.

Sayfalar:   1    2    | 3 |    4

Mezunlardan Yorumlar

Ozan Kurtuluş - Ses Mühendisi

Sektörde çalışma hayatım Suden Pamir ile başladı. En başta mühendis olmak gibi bir niyetim yoktu,ses ilmini öğrendikçe konuya ilgim arttı,çok çekici gelmeye başladı. Okulda aldığım temel ses fiziği dersleri çok faydalı oldu.

Çağan Tunalı - Ses Mühendisi

Sektöre 5 yıl önce Süden Pamir'in 'audio engineering' eğitimine katılıp ardından bir kayıt stüdyosunda işe girerek başlamış oldum. Okulda gerçekten çok şey öğrendim.

Sayfalar:   1    2    3    | 4 |